BosrijkCorona-info

 
Bosrijk is deelnemer aan op-Vakantie.nl > in-de-Bossen.nl > op-de-Veluwe.nl


de Veluwe en het Corona virus

Op dit moment is er sprake van een wereldwijde Corona pandemie. Hoe het virus zich verder gaat verspreiden en welke gevolgen dat gaat hebben is op dit moment niet te voorspellen.

Het Coronavirus veroorzaakt bij de meeste mensen slechts beperkte griepverschijnselen. Bij mensen met een minder goede gezondheid kan het virus ernstige klachten veroorzaken en zelfs fataal zijn.

Alle algemene maatregelen voor Nederland zijn uiteraard ook van toepassing op de Veluwe:

  • Blijf thuis als u ziekteverschijnselen heeft;

zijn daarvan de belangrijkste. Daarnaast kan het in ieder geval geen kwaad om ook het volgende in acht te nemen:

  • Houd minimaal een afstand van 1.5m tot andere mensen in acht;
  • Vermijd drukke plaatsen;

Vakantieverblijf geboekt?
Heeft u in de nabije periode een vakantieverblijf op de Veluwe geboekt en heeft u vragen over deze boeking i.v.m. de corona maatregelen neem dan contact op met de eigenaar/verhuurder van het vakantieverblijf. Doe dit het liefste per email, want er zijn meer mensen met vragen.

Vakantiehuisjes op de Veluwe klaar voor de anderhalvemeter-vakantie
Veel vakantiehuisjes op de Veluwe zijn bij uitstek geschikt voor een anderhalvemeter-vakantie.

De vakantiehuisjes zijn voorzien van alle gemakken: eigen sanitair en een compleet ingerichte keuken. De gast kan dus zelf koken en is niet afhankelijk van de horeca, ook al zullen horecagelegenheden op de Veluwe graag bereid zijn om een maaltijd te bezorgen. Supermarkten op de Veluwe bezorgen desgewenst de boodschappen direct bij het vakantiehuis.

de Veluwe zelf is toonbeeld van rust & ruimte. Het strand is groot en breed en ook in de duinen en bossen is alle ruimte. Geen enkel probleem om anderhalvemeter afstand te houden. Alleen in het knusse dorp is het van belang dat niet iedereen tegelijk komt om concentraties van mensen te voorkomen. Ook op de veerdienst zijn er extra voorzorgsmaatregelen omdat niet iedereen aldoor anderhalvemeter afstand kan houden.

Horeca op de Veluwe
Net als elders in Nederland zijn restaurants en cafè`s op de Veluwe geopend. Als u naar binnen wil moet u uw coronapas+legitimatie kunnen tonen. Op het terras is dat niet nodig.
Een aantal bedrijven biedt afhaal- en thuisbezorg mogelijkheden voor hun maaltijden. Kijk op de site van het bedrijf of informeer telefonisch naar de mogelijkheden.

Supermarkten & andere winkels
De supermarkten zijn gewoon open en worden normaal bevoorraad, dus in uw vakantieverblijf eten en drinken is geen enkel probleem.
Ga bij voorkeur alleen naar de supermarkt!

Evenementen & activiteiten
Veel evenementen & activiteiten op de Veluwe gaan weer door. Sommige evenementen vereisen een coronapas+legitimatie!
Ook binnenlocaties als musea en bezoekerscentra zijn weer open.

Testen op de Veluwe
Heeft u coronaverschijnselen neem dan contact op met de GGD en laat u testen. Dit kan op de Veluwe.
Wilt u naar een locatie waar een coronapas nodig is (horeca, evenement) en u bent niet gevaccineerd of corona achter de rug, dan kunt u zich laten testen op de Veluwe, maak een afspraak via Testen voor Toegang.

Bij verkoudheidsklachten
Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Dan bent u verplicht om thuis uit te zieken en NIET naar het eiland te komen. Ook als u al op het eiland bent en klachten ontwikkelt moet u zo snel mogelijk naar huis gaan.


Algemene Corona info
Mocht u vragen hebben over het coronavirus en de gevolgen hiervan dan kunt u kijken op de volgende websites:

1. GGD Fryslan: over het Coronavirus COVID-19, besmettingen in Friesland, gevolgen voor de gezondheid en regionale, aanvullende adviezen. Ook verwijzen we vanuit deze site door naar de Rijksoverheid en RIVM.

2. Voor specifieke regels en informatie over de regio waar het vakantieverblijf zich bevindt verwijzen we daar naar de sites van de veiligheidsregio's:

3. Rijksoverheid: over de gevolgen van het coronavirus voor onderwijs, kinderopvang, werknemers, werkgevers, ondernemers, reizigers en openbaar vervoer. Ook maatregelen tegen verdere verspreiding zoals nu bij evenementen.

4. RIVM: over het Coronavirus COVID-19, aantal besmettingen in Nederland, preventiemaatregelen.


Meer info van Bosrijk
Informatie over vakantie op op-de-Veluwe.nl:
Voorpagina Lastminute Beschikbaarheid Arrangementen VakantieplannerNieuwsSitemap
op-de-Veluwe.nl is onderdeel van in-de-Bossen.nl
in-de-Bossen.nlLastminuteBeschikbaarheidNoordzeekustgids

2000-2021 op-de-Veluwe.nl           Privacyverklaring